onsdag den 17. oktober 2012

Fodpedal

Jeg så Painjerk her i sidste weekend og han havde en eller anden fodpedal i sit setup. Dette gav mig skubbet til at tjekke hvad den fodpedal jeg skraldede fra et gammel orgel egentligt kunne bruges til.

I stedet for at lave en fodpedal med én effekt var tanken at lave en universel fodpedal jeg kunne sætte til flere forskellige effekter og legetøj.

Da det viste sig at være en lysfølsom modstand (LDR) der sad over for en lille pære, var det rimeligt nemt at gå til. Pæren blev skiftet ud med en LED og der blev sat en ekstra lysfølsom modstand (LDR) i.

Da pedalen ændrer modstand vha lys var det nærliggende også at indbygge et LED blinker kredsløb. Dette giver mulighed for at slå en form for LFO til oveni den ændring pedalen ellers laver.

En batteriholder, DC strømstik, en on/off knap og to udgange blev monteret sammen med en knap til at slå LFO'en til og fra med (som kan betjenes med foden). De to drejeknapper styrer LFO'ens pulshastighed og styrken af det lys der kommer ud af LED'en inden i pedalen.

De to udgange er to 2,5mm jackstik som er forbundne til de to lysfølsomme modstande og giver mulighed for at ændre to instrumenter/effekter synkront. Sammen med LFO muligheden giver det en ganske interesant lille controller.

En mulighed der ikke endnu er afprøvet er at bruge fodpedalen til at styre variationer i PureData igennem Arduino. Dette burde ikke være et større problem end at forbinde pedalen mellem GND og en analog pin på Arduino'en og så læse værdien fra den pin og sende den via Serial eller MIDI til PureData. Det må prøves ved lejlighed

Ingen kommentarer:

Send en kommentar