søndag den 28. oktober 2012

Byg Lyd #7

Idag fik jeg testet hvordan de forskellige funktioner i et par work-in-progress tager sig ud igennem en guitarforstærker. Det drejede sig om denne tonegenerator/synth, der er bygget ind skroget af et gammelt høretestapparat. Her er to tonegeneratorer sat til en 4-kanals mixer, som så kan ledes videre gennem en distortioneffekt, en ringmodulator eller en simpel equalizer.
Tonegeneratoren til venstre kan lave firkanttoner og den til højre kan lave sinus, firkant, trekant og savtaktoner.
De to overskydende indgange gør det muligt at sætte eksterne lydkilder til som f.eks. en støjgenerator.

Sat til den ene af indgangene i tonegeneratoren, var denne.

Dette er en mikrofonstander, hvor der er indbygget en ekkoeffekt, en distortioneffekt og en ring modulator. Det er muligt at styre hvor meget signal der kommer ind fra mikrofonen ind ekkokredsløbet, hvor meget gain der er på og hvor meget af dry og wet signal der kommer ud af den anden ende fra ekkodelen. Dette gør den til en drøm at arbejde med feedback med så det skulle prøves sammen med tonegeneratoren.


Dernæst fik vi kigget på Anders' Monotribe. Projektet var at indbygge MIDI i Mono'en vha denne beskrivelse, men mere om det i et separat blogindlæg.

Til sidst fik jeg ætset nogle print til at bygge endnu flere tonegeneratorer!!


Først blev printdiagrammet rentegnet i Fritzing og lavet til en pdf. Dernæst blev der printet 2 stk. på transparentpapir, som blev lagt dobbelt og samlet med sekundlim. Grunden til dette er fordi lyset ellers lyser igennem hvis der kun er et lag tryk. Disse indledende trin blev lavet i forvejen.

Transparentpapiret med trykket på, tapes fast på glaspladen i mit belysning stup. To stykker pap sættes på som kanter så det er nemmere at placere kobberpladen det rigtige sted. Når først man har det lysfølsomme lag på kobberet blottet, skal det nemlig gå hurtigt.Når de er belyst i ca. 6 min. smides de over  i fremkaldervædsken. Kobberprintet skylles for fremkaldervædske og ryger i syrebad. Det går hurtigst, hvis syren er varm så jeg hælder regelmæssigt kogende vand i et ildfastfad som syrebadet så står i.Efter noget tid i syrebadet er printpladerne klar, men må vente til senere med at få boret huller og isat komponenter.

Alt i alt en ganske produktiv dag.Ingen kommentarer:

Send en kommentar