mandag den 6. januar 2014

Monotron Delay og Loud Objects


Jeg har fået fingrene i en af Korg's Monotron Delay, som er en sjov lille sag, med analogt klingende delay, en simpel VCO der kan formes af et VCF og en LFO. Korg ligger op til at man skal kunne modificere og videre udbygge deres Monotron serie, så på printet inden i er væsentlige punkter markeret og resten kan aflæses i de print diagrammer Korg selv ligger til rådighed. Ved at læse i print diagrammerne for den alm. Monotron og sammenligne med den for delay udgaven blev de forbindelser fundet, der har udvidet funktionerne til også at inkludere
  • længere delay tid
  • mulighed for at vælge om LFO'en styrer pitch eller cutoff
  • pitch indstilling for VCO, med tilhørende momentære og lukke kontakter
  • mulighed for at justere resonansen
  • potentiometer til at justere LFO'ens bølgeform, i stedet for den indbyggede trimmer
  • en indgang til et CV signal til at styre VCO'en
Udover de funktioner, der er fundet vha. diagrammerne er der også indbygget en simpel mixer, så der kan tages flere eksterne signaler ind i gennem ekkoet. Da jeg har fået et par Loud Objects kredsløb af Tristan Perich, forærende tænkte jeg at det var en god ekstra lydkilde sammen med VCO'en.


En gammel metalkuffert til lysbilleder, skal bruges til at bygge det hele ind i, men først skal der laves et frontpanel til knapper og stik. Flere stykker aluminium lamineret med noget gråt plastik, blev skraldet fra et andet apparat. Desværre var der ikke et stykke stort nok til at dække hele fronten så to stykker blev sat sammen til et stort.

En skitse over, hvor de enkelte dele af fronten skal placeres tegnes op

Malertape bruges til at lave nøjagtige markeringer, til at bore efter, på frontpanelet uden at skade plastikken inden under malertapen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar