tirsdag den 15. januar 2013

6x6 Metal Simplex pedal

 Fik bygget en Metal Simplex, som er en high gain fuzz pedal. Kredsløbet har to centrale transistorer, som laver forvrængningen af lyden. Da jeg faldt over denne video, hvor der testes forskelle i lyden mellem flere forskellige NPN transistorer, blev jeg inspireret.

Det er så endt med de to drejeskiftere der er øverst på pedalen, én for hver transistor i kredsløbet. I hver drejeskifter er der mulighed for at vælge imellem 6 forskellige NPN transistorer, hvilket giver kombinationer af 6x6 transistorer, som gør det til en rimelig alsidig pedal når man først har fundet de rette transistorer. Derfor er der, i hver side inden i pedalhuset, valgt at lave 12 ribber, hvor man så kan udskifte de enkelte transistorer når man finder bedre.

Ellers er der til venstre en volume pot. og til højre en gain pot. og den store i midten er en slags tone pot. som Metal Simplex'en er født med. Mellem knapperne der en lysdiode, der lyser når pedalen arbejder og nederst en true-bypass stompswitch. Strøm sættes til bagi via et alm. 2.1mm DC stik.

Fritzing filer til et PCB

Ingen kommentarer:

Send en kommentar